Dans för barn och ungdomar

Innehållet på danslektionerna skiljer sig lite beroende på ålder och grupp. Gemensamt för alla är att:

  • prova olika slags rörelser och dansstilar
  • främja elevens egna kreativitet och musikalitet
  • kunna fungera i grupp samt individuellt
  • förbättra koordination, flexibilitet och styrka.Vi jobbar med dansstilar som jazzdans, streetdance, modern, balett m.fl. och dansar till nutida radiohits men även gamla klassiker.

    I den yngsta gruppen leker vi fram rörelserna och i den äldsta är det disciplinerad dansträning (flera uppvärmningsmoment innehållande styrka och stretch, diagonalövningar och koreografi).

    Sedan HT-19 provar vi ett nytt upplägg med en lång termin istället för två terminer (ht-vt).
    Vårt nya upplägg innebär ca 15 lektioner under hösten som fortsätter med 9 lektioner på våren (uppehåll under skolloven: höstlov, jullov, sportlov).Vårterminen avslutas med en stor dansföreställning där alla dansgrupper får visa upp sig på Hammargårdens scen i Gnosjö.

Generella riktlinjer:
Vi välkomnar alla till verksamheten. För att det ska fungera väl för alla och för allas säkerhet, t.ex. att våra försäkringar för barn- och ungdomsgrupperna i verksamheten ska gälla, och för att maxantalet i gruppen inte skall överstigas, så behöver deltagarna vara föranmälda.

Vid föranmälan ges också en extra möjlighet för oss att informera ytterligare om förberedelser för att det ska bli en trygg och positiv upplevelse för alla.
 
Har deltagaren ett speciellt behov eller behöver extra stöd behöver vi veta detta i förväg för att vara säkra på att lokalen är tillgänglighetsanpassad och att ledarna har tillräcklig information.
Hos oss får man delta även om man behöver ha med sig assistans.